Podsumowując tydzień o jesiennych zbiorach, dzieci postanowiły upiec zdrowe placuszki (pod czujnym okiem Pań). Jako produkt podstawowy wybrały DYNIĘ. Najpierw z wielkim zaciekawieniem poznały co dzieje się w jej środku. Następnie zabrały się do wydobywania pestek, które postanowiliśmy ususzyć i w odpowiednim czasie skonsumować bądź wykorzystać  do różnorodnych zajęć. Miąższ w pięknym kolorze wykorzystaliśmy jako podstawowy produkt do naszych placuszków. Dodając jeszcze parę produktów uzyskaliśmy apetyczną masę z której wyczarowaliśmy pyszne placuszki. Po zajęciach gimnastycznych taki deser smakował wyśmienicie.

UONET dostep do edziennika 300x180

djembed

listgr23

infolinia 21

slowko tygodnia

Marci S IBP

DyplomMS

Dyplom Julia Wojtkowiak

dyplom sztafeta23

dyplom Oliwia23

dyplom anna szs23

dyplom anna wie23

logo Laboratoria Przyszoci pion kolor 1

ddpartnerprogramu

dyp przed 2021

sks logo

epodreczniki

sieciaki logo

kartarow

OP@LSKIE DLA PODSTWÓWEK – zdalne nauczanie zbliża

button4

EduNect Logo Poziome

Odwiedziny:

DzisiajDzisiaj407
WczorajWczoraj2053
MiesiącMiesiąc47912
WszyskieWszyskie2175659
Statistik created: 2024-04-28T07:01:40+00:00